torsdag 19 januari 2012

Män behöver också hudvård!


Att ta hand om huden är viktigt oavsett om du är man eller kvinna eftersom huden är kroppen största organ. I dagens samhälle har det blivit mer och mer accepterat för män att ta hand om sin hud och sig själva framför allt.

Det finns många fördelar i att ta hand om sin hud, bla så ser man attraktivare ut och kan också förhindra åldrande. En frisk hud signalerar att du är hälsosam och att du mår bra. Detta i sig kan ju påverka självförtroendet till det bättre och i sin tur öka din framgång i både arbetsliv och privatliv.





Det finns skillnader på mäns och kvinnors hud därför skiljer sig också hudvården för män. Mannens hud är ofta grövre än kvinnors och har oftast större porer som i sin tur bildar orenheter. Huden åldras generellt också lite saktare än vad kvinnors gör. En stor del av att ägna sig åt hudvård för män är rakningen. Att raka sig med dåliga rakprodukter kan göra så att ansiktet får rakutslag, får finnar och att det bildas hårsäcksinflammationer, som kan göra väldigt ont men också klia.




Torrhet, brännande sol, bitande vind, isande kyla under vinterhalvåret påverkar din hud negativt, därför är det bra att boka in en ansiktsbehandling speciellt anpassad för män. Behandlingen kommer ge ny lyster och glöd. För vem vill inte ha en frisk och fräsch hud.




På Face & Body erbjuder vi en 60 min ansiktsbehandlig för män där det ingår ansiktsrengöring, peeling, ånga, porrengöring, ansiktsmassage, ansiktsmask och fukt och skydd.

Tre viktiga steg i den dagliga hudvårdsrutinen är: tvätt, återfukta och skydda huden. Huden utsätts dagligen för luftföroreningar, damm och andra källor som gör att din hud blir smutsig. Det är därför viktigt att avlägsna denna smuts för att huden ska hållas i så bra kondition som möjligt, och undvika orenheter i huden. En väl rengjord hud är en förutsättning för att krämen ska kunna tas till vara på bästa sätt. Även mannens hud behöver återfuktas. Män har också olika hudtyper där olika produkter anpassas därefter.





En after shave har som uppgift att lungna huden och återfukta det rakade området som lätt kan bli irriterat.
Hos män är det runt ögonen det första rynkorna brukar uppkomma. Huden runt ögonen blir tunnare när man blir äldre. Med hjälp av ögonkräm kan man till viss mån förebygga rynkor men också svullnader och mörka ringar.

Lanéche har utvecklat en hudvårdserie för män som ger optimal näring och samtidigt skyddar huden.



I serien ingår;

Aqua Energy - vårdande serie med dag och ögonkräm.
Day & Night cream- en fuktgivande Anti-age creme för både dag och natt.
Face Wash- djuprengörande gel som inte torkar ut huden.
Face scrub - en mild scrub som tar bort döda och torra hudceller.
Aftershave Gel- Desinficerande och svalkande effekt.



Caroline, hud- och spaterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar