tisdag 11 januari 2011

10 Knep för huden att inte åldras!


Det första man lägger märke till är en fin hud hos en kvinna! Oavsett om du är 20 eller 60 år här kommer knepen som avslöjar hur kvinnor kan hålla sin hud så ung länge, länge.......
Rätt mat,motion och rätt hudvård är rena medicinen mot rynkor,rodnader och påsar!!!
*Smink som är byggt på mineraler som huden kan andas i tex Bare minerals. Sminkprodukter som innehåller färre ingredienser brukar oftast vara skonsammare för huden.
*Skrubba huden regelbundet! en gång i veckan brukar vara bra.
*Huden runt ögonen är väldigt känslig, använd då en dagkräm med SPF 30 för att skydda huden.
*Kommer "ältandet" om maten vilket är jätte viktigt.Fin och fräsch hud kommer också från insidan! drick mycket vatten och försök få i dig vitaminer A, E och C dagligen.
*Ta hand om din hud regelbundet, 2 gånger om dagen !
*UNDVIKA; rökning, det ökar åldrandet av din hud. Finns bevisad forskning på det.
*Använd alltid solskyddsfaktor! även på vintern med solskydd 15.
*Halsen,bröstet och händerna är ställerna man först åldras på. Därför är det också viktigt att man inte glömmer att smörja in sig på dessa områden med en futighetskräm. Tänk även på att använda en kräm med SPF för att förebygga rynkor även här.
*Torka inte ut huden! Många kvinnor kan göra det misstaget att dem torkar ut ansiktet så mycket som möjligt när de upptäcker en finne, vilket gör problemet värre.När ansiktet har blivit av med sin naturliga olja, produceras bara ännu mer serum och då stängs porerna och skapar ännu mer finnar.
*Glöm inte att vi får ingen ny hud! tänk på allt du gör och ta hand om din hud!
/Malin Hud&Spa terapeut Face&Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar