tisdag 4 januari 2011

Vacker Hud -Rätt Kost !


Skönhet kommer från insidan genom rätt kost och motion! 20%av oss är genetiskt lagt det vill säga att hela 80% kan vi påverka själva!!!


Det nya året borde vi alla tänka oss för i helhet hur vi kanske borde leva i stället, byta ovanor för att leva mer hälsosamt.

Rätt kost hjälper dig till en finare och yngre hud i stället för att utsätta huden för onödigt åldrande! Rätt kost hjälper dig att hålla kroppen i trim, du får även ett starkare emunförsvar och blir därför inte sjuk ofta.


Omega 3 ; som finns i fisk tex bygger upp cellernas membran. Är inflammationshämmande och motverkar acne.Detsamma gäller enkelomättade fetter som finns i olivolja.

För lite fett i kosten kan i stället ge upphov av rynkor eller en trött hud utan lyster. Bra livsmedel är de som innehåller enkel omättade fettsyror och naturligt rika på omega 3.


Viktigt för huden är tex; rapsolja,olivolja,avokado samt mandel.


Kost naturligt rik på antioxidanter skyddar din hud. Huden är kroppens yttre försvar. Huden utsätts hela tiden för stress, luftföroreningar samt uv strålning från solen. Resultatet av angrepp blir fria radikaler som kan skada hudens celler vilket påskyndar hudens åldrande.

En naturlig rik kost på antioxidanter hjälper till att skydda din hud.


Det bästa är många olika livsmedel med många olika antioxidanter; Grönt och vitt Thè, Rooibos,alla frukter och massor av grönsaker.


Både C och E vitamin; C-vitamin är den vitamin som troligen har den största och mest skyddande effekten för huden både att få i sig den och en olja eller i kräm form på huden. E-vitamin är bra eftersom det är en fettlöslig antioxidant, finns i vegetabiliska oljor.


B-vitamin behöver din hud! B vitamin är viktiga för huden och hudens omsättning av fetter. En kost rik på b vitaminer kan lindra många hudbesvär.Vitaminer är därför ett bra försök när man får någon typ av hudbesvär. Bra livsmedel; näringsjäst och öljäst.


A-Vitamin Är den största hjälpen för att bildandet av nya celler i din hud. Den skyddar huden mot fria radikaler och brist på a-vitamin kan ge torr hud och hudbesvär.

A-vitamin finns i ; Morötter, groddar av alfalfa,tomatpurè samt röda grönsaker tex paprika.


Probiotiska för huden; Yougurt och surkål är rika på probiotiska skyddande bakterier som är bra för huden och ger ett skydd exempelvis mot acne.


Protein är viktigt! Får vi i oss för lite protein fungerar kroppen dåligt inklusive huden.

Protein har du i tex; Kött, fet fisk, bönor, groddar, frön och sötmandel.


Zink och mineraler; Har du i skaldjur, bönor,solrosfrön samt fullkorn. Zink och olika mineraler förebygger huden mot acne besvär och mjäll.


Se upp med;


*Uttorkande skönhetsprodukter/kosmetika som stressar din hud! (parfymer,mineraloljor osv)

*Solen använd alltid solskydd!

*Snabbmat och annan näringslös mat.

*Rökning och mycket alcohol

*Vitt mjöl och socker

/Malin Ioannidou Hud&Spa terapeut Ulvsunda Face&Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar