torsdag 17 mars 2011

Nere? Dags att komma upp igen!

Så här på vinterhalvåret är det dubbelt så många som går och deppar om man jämnför med det soliga varma sommarhalvåret, därför tänkte ja ge några tips på saker man kan göra för att komma ur ideet man ligger i och bara väntar på att sommaren ska komma.

Man kan börja med att göra en God gärning då kommer man inte bara känna sig behövd utan man blir även glad över att man kunat gjort något för en annan person som alltid uppdkattas!

Dansa loss! ställ dig ensam på ditt rum, sätt på en riktigt bra låt och bara shaka loss! Precis som du vill fult, sexigt, snyggt, tänk på att det bara är du som ser- Allt är tillåtet

Att få Goda dofter både lugnar och får dig känna ett välbefinnande, så proppa hylla med ljus från dina favorit dofter, toppen att tända när man sätter sig framför tven med en god kopp te och bara vara i din egna värld!

Ring din Vän - Vänner är guld värda och en gammal vän man kanske inte har pratat med på länge har man hur mycket som helst att säga till, gärna en god vän då man kan prata ut om allt mellan himmel och jord. Du kommer känna dig som 5 kg lättare efteråt, gamla minnen är alltid något man kan skratta åt!

Man hör tjat överallt men att Motionera får dig att må bra, kanske en springtur ute i naturen med bara dig själv och dina egna tankar i ditt egna tempo, lulla lite lugnt eller rusa allt du kan, då kommer det genast kännas mycket bättre, som att springa ur sig aggression, fast man tänker att man inte har några så kommer det kännas som det!

Börja engagera dig på fritiden, med en aktivitet träffar man lätt nya människor som desutom kan bli en vän för livet, med samma intressen och tankar, kanske något man faktiskt kan förändra!

Du behöver inte alltid vara på strålande humör , men Le! om du drar på smilebanden så lurar du dig själv och frisätter en massa lyckohormon, det är faktiskt inte svårare än så.
förutom att du själv faktiskt känner dig gladare så smittar det av sig och personer i din omgivning kommer till slut också gå och LE:)

Vårda dina vänner och relationer se till att behålla alla i din närhet som får dig må bra och ger minst lika mycket som dom tar, ett måste att göra sig av med alla energitjuvar, flera vänner- fler vägar till gott humör


Ibland är det ok och man måste få vara egoistisk, låt det dock inte gå till överstyr utan med kontroll, bestäm dig kanske för en speciell dag då du kan vara lite extra egoistisk då det bara får handla om -Dig

Sätt dig ner och plocka fram alla galna och fina foton för att göra dig ett eget Lyckoalbum med bilder på dina nära och kära en underbar resa ditt favorit djur, bara saker som du tycker om och minnen från när du mådde som bäst.
När du sedan känner dig nere kan du titta igenom albumet och dår kommer du genst känna dig lyckligare när man får se saker man håller av och påmind om allt roligt du faktiskt har varit med om


En stressplan! Alla stressar nu, för mycket dessutom och jag tror vi alla vet att stress är inget vi mår bra av.
Se till att ha en plan över hur du ska hantera stressen när den kommer och försök hålla dig till det. Vet du exakt vad du blir stressad av- försök undvika det! Ha en färdig spellista med dina lugna favoriter och sätt på så hinner du sitta i allafall 1 min för att lyssna och känna dig lugnare.

Ofta fastnar vi i vanliga rutiner vet precis när var och hur, därför kan man gå som på autopilot och då är det dags att ändra det med att Göra någonting nytt! Våga prova en annan väg, laga en ny maträtt umgås med en ny vän.

Gläds åt det du har- deppa inte för det du inte har, Jag är säker på att det som du faktiskt har betyder så mycket mer än det som du går och funderar på och inte har, skriv ned saker som du har och glädjs över, du kan skriva 3saker varje dag du blivit glad över då kan du kolla över dom när du känner dig nere.

Visualisera dig Lycklig, Fundera på vad du helst av allt vill ha vad som gör dig lycklig, vad i hela världen skulle du vilja mest av allt? föreställ dig att du har allt de, du är världsartist världens starkaste, skriv autografer och låtsas att du är det. Det kommer få ditt självförtroende en Booster!

Innan du känner dig själv riktigt ordentligt är det svår att veta precis vad man mår bra och dåligt av så- Lär känna dig själv då vet man precis vad som får en må bra och vad som får dig må sämre.


Lite tips om du fastnat i deppandet, nu är det snart sommar och nu är det dags att ta upp humöret för att få 2011 till ditt bästa år!


Sabina Hänninen hud och spaterapeut FaceandBody

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar