onsdag 12 maj 2010

Ät choklad varje dag!




Det kommer väl inte som en chock att höra att mörk choklad är bra för kroppen? En eller ett par bitar varje dag kan till och med minska risken för hjärtinfarkt!
Dessutom stimulerar choklad produktionen av endorfiner och serotonin, vilket ger en känsla av välbefinnande.




Några positiva punkter med att äta mörk choklad:

Skyddar mot diabetes och motverkar övervikt.
Förbättrar cirkulationen
Förebygger hjärt- och kärlsjukdomar
Innehåller bra ämnen som antioxidanter, vitaminer och mineraler
Ökar aktiviteten mer i hjärnan och pulsen i jämförelse med kyssar
Mörk choklad är bra för hjärtat. En amerikansk forskargrupp har i den hittills största studien kommit fram till att några rutor 70-procentig choklad varje dag gör att blodkärlen lättare expanderar. Det i sin tur minskar risken för hjärtinfarkt.

Och här är några anledningar till att chokladen kännas extra angenäm:

Stimulerande xantinderivat: koffein, teofyllin och teobromin.
Anandamid som likar den aktiva substansen THC som finns i cannabis.
Ämnen som motverkar nedbrytning av anandamid.
Fenetylamin som vi tillverkar glädemolekylen dopamin av.
Choklad har visat sig öka nivåerna av den trevliga signalsubstansen serotonin.


Sen kanske överkonsumtion ska beaktas!


/ Fanny, Spavärdinna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar