onsdag 5 maj 2010

Sommarfina naglar

Sommaren är snart här!
Och vem vill gå med tråkiga och trasade naglar? Om du inte har råd, tid eller lust att gå till salong kan du alltid göra dina naglar själv hemma. Nedan finner du bra tips på hur du gör dina naglar fina inför sommaren:

1. Tvätta händerna med tvål och nagelborste. Rengör ordentligt

2. Ta bort gammalt nagellack med nackellacksremover. Använd helst bara nagellacksremover
en gång i veckan för att inte torka ut naglarna. Se upp för aceton, det torkar ut naglarna och förstör nagelbanden.

3. Fila naglarna till den form du vill ha. Naglarna ska alltid vara torra när dom filas, och sandpappersfilar är det snällaste du kan använda för dina naglar.

4. Använd en nagelbandolja för att mjuka upp nagelbanden. Därefter skjuter du försiktigt upp nagelbanden.

5. Polera naglarna med en poleringsfil. När du polerar nageln så ökar blodcirkulationen och detta bidrar till att lacket sitter bättre. När man använder en poleringsfil får man också väldigt glänsande naglar som ser friska och fina ut. Det hindrar även nageln att skiva sig.

6. Lacka med ett nagelförstärkande lack. Detta hjälper dig som har svaga och mjuka naglar. Tänk dock på att en för hård nagel lättare kan gå av.

7. Rengör nageln innan du lägger på lack. Om nageln är oljlig hindrar det lacket från att fästa bra. Du kan använda remover en gång till för att rengöra nageln.

8. Lacka nageln. Lägg gärna ett underlack för att få lacket att fästa bättre. Börja med att pensla på lacket i mitten och sedan på sidorna. Ta god tid på dig innan du använder dig av händerna. Även om lacket känns torrt kan det vara mjukt under.

9. Lägg gärna ett överlack för att bättra på glansen och för att färgen ska hålla bättre.

10. Klart! För att naglarna ska se snygga ut längre så kan du lägga på ett nytt topplack efter några dagar och smörja in händerna ofta.

Här på Face and Body utför vi en klassisk manikyr för 395 kr och klassisk pedikyr för 495 kr.
Vi har även jättefina lack i många färger (se bilder nedan) och en poleringsfil hittar du här för 25 kronor.
Vi har även erbjudande på lacken: tag 3 betala för 2!



Välkommen in!

/ Fanny, Spavärdinna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar