söndag 29 augusti 2010

Bli fräsch när det krisar



Under vissa omständigheter är det svårt att känna sig fräsch och snygg. Du kanske är vrålförkyld, har gråtit eller känner dig blek efter en sömnlös natt. Här kommer lite tips på hur du gör det bästa av situationen.

Problemet: Du har gråtit
Lösningen: Ser dina ögon rödgråtna ut är din bästa vän en hudfärgad eyeliner. Välj gärna en som är ett par nyanser mörkare än din hudton och rama in ögonen med eyelinern. Det döljer röda toner och ljusar upp din blick.

Problemet: Du har sovit för lite
Lösningen: Har du rödsprängda ögonvitor efter en sömnlös natt, droppa i några ögondroppar för att svalka ögonen och testa gärna en blåtonad mascara. Det får ögonvitorna att se ljusare ut. En ansiktsspray som fått stå i kylskåpet kan dessutom få ett svullet ansikte att lägga sig lite och testa gärna husmorsknepet med tepåsar eller gurkskivor på ögonlocken. Känns huden blek och glåmig? Testa en krämrouge som ger dig ny fräschör.

Problemet: Din näsa är röd
Lösningen: För att dölja den röda färgen, satsa på en concealer som drar åt det gula hållet, då detta maskerar röda toner. Skippa det röda läppstiftet, då andra röda toner i ansiktet framhäver den röda näsan.

Problemet: Dina ögon rinner
Lösningen: Satsa på vattenfast makeup, framför allt mascara och eyeliner, för att makeupen inte ska kladda.

Lycka till!

/Sara Lindström Akhondi
Verksamhetschef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar