fredag 27 augusti 2010

Tacksam trend är bruna nyanser





En väldigt tacksam trend är bruna nyanser på makeupen. Vi pratar mörk choklad, mocca och hasselnötter. Dessa färgkombinationer lyfter fram de absolut flesta ögonfärger och ger en naturlig makeup.

Men vissa av oss suckar djupt när vi ser alla olika nyanser av ögonskuggor – för att inte tala om alla olika penslar... hur gör man egentligen och vilka penslar ska man ha? Andra av oss har stenkoll på applicering men saknar en bra baspalett som fungerar till precis allt. Nu har vi lösningen till båda dessa problem. BareMinerals är en komplett makeupserie.


1. Peach Puff Eyeshadow: en skugga vars färg och känsla påminner om en sammetslen persika. Piggar upp trötta ögon och är lätt att kombinera med andra färger.

2. Fashionista Liner Shadow: en mjuk eyeliner i en användbar nyans med touch av choklad och russin. Kan även användas som ögonskugga om man vill det.

3. Vanilla Sugar Eyeshadow: en gräddfärgad skugga, len som kashmir. Utmärkt som bas, men även ensam eller som highlighter.

4. Soft Focus Explore Eyeshadow: ett säkert kort – glider på som silke och är fantastiskt enkel att jobba med. Den varma hasselnötstonen passar perfekt att markera globlinjen med.

5. Wet & Dry Brush

6. Eye Defining Brush

7. Eyeliner Brush

Och för dig som då vill veta hur man egentligen gör för att skapa den perfekta makeupen med just dessa skuggor bjuder jag här på en liten guide med steg för steg till ljuvliga ögon.

1.Grunda med i.d. BareMinerals Foundation SPF 15 och Mineral Veil på hela ögonlocket.

2. Applicera Vanilla Sugar Eyeshadow som en neutral bas, från fransarna och ända upp till ögonbrynet, med Wet & Dry Shadow Brush.

3. Använd Eyeliner Brush, vars fina spets passar perfekt mellan ögonlock och fransraden, för att rama in ögonen med Fashionista Liner Shadow. En torr pensel ger en mjukare, mer subtil linje, medan en fuktad pensel ökar intensiteten.

4. För att ge mer dimension, använd Wet & Dry Brush och svep Peach Puff Eyeshadow på ögonlocken, inifrån och ut mot yttre ögonvrån. Avsluta med att svepa längs med globlinjen, utifrån och in.
5. Framhäv ögonens djup genom att applicera Soft Focus Explore Eyeshadow i globlinjen, med svepande rörelser fram och tillbaka. Använd Eye Defining Brush för bäst precision.

6. Sist men inte minst – mascara! Här väljer jag den svartai.d. Big Tease Mascarasom ger dig täta och långa fransar. Voila. Du är färdig.

Lycka till!

/Sara Lindström Akhondi

Verksamhetschef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar