söndag 4 mars 2012

Längtar du efter något som får dig att slappna av? Vi går ofta och känner oss stressade och spända. Ont i rygg, huvud och nacke? Då är massage den bästa medicinen.

All massage har både rehabiliterande och förebyggande effekter som yttrar sig både fysiskt och mentalt, men framför allt är det en tid för avslappning och njutning i vår stressade vardag. Vid massage förbättras blodcirkulationen och det lymfatiska systemet vilket gör att slaggprodukter snabbare transporteras bort. Det gör så att kroppens immunförsvar stärks och hjälper musklerna att fungera bättre. Massage lindrar även träningsvärk i ansträngda muskler. Många elitidrottare och dem som högpresterar tar massage regelbundet.



Massage kan också öka vår koncentrationsförmåga, motverka sömnproblem, hyperaktivitet, depression och ångest, dels för att vid kroppslig beröring utsöndras ett hormon som heter oxytocin. Det är ett hormon som kan beskrivas som motsatsen till adrenalin och ger en känsla av lugn och harmoni. Oxytocin sänker alltså våra stresshormoner i kroppen. Många företag idag ser massage på jobbet som en bra investering. Att få massage regelbundet minskar bland annat stressen och förebygger arbetsskador.
Gör dig själv en tjänst och investera i din kropp och själ.


På Face&Body ser vi alltid till kundens specifika behov. Just nu har vi specialerbjudande på klassisk massage för endast 395kr (ordinarie pris 645kr).





Av Caroline hud/spaterapeut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar