måndag 15 februari 2010

Mental avspänning

När vi bejakar vår inre frid kan vi njuta av stillhet och vi återvänder till vårt naturliga tillstånd. Att känna frid är att vara i harmoni med allt och alla.
Den mänskliga kroppen består av mer än bara kött och blod. I varje människa är det psyket som styr och reglerar alla kroppens system. Eftersom psyket styr kroppen, börjar all sjukdom egentligen i psyket.

Så gott som alla medicinska traditioner, förutom den västerländska medicinen, grundar sig på begreppet livsenergi. Inom det österländska synsättet och hos naturbefolkning världen över vet man om en energiform där man känner av dess verkningar,men som inte går att bevisa rent vetenskapligt idag. Energiformen är känd under många namn beroende på dess geografiska ursprung.

De vanligaste namnen fär energin är Qi/Chi, Prana eller Manna. På svenska blir det Livsenergikraften. Detta är inte energi i form av kalorier eller joule, utan den energi man upplever när man känner sig frisk,stark,balanserad,lycklig och upprymd(på engelska ligger ordet spirit nära).

Bra livsenergi i kroppen är lika med en god hälsa. Sjukdomar kan bero på att flödet av Qi är stört. Genom en blockering av energiflödet i någon kroppsdel kan sjukdom uppträda i denna del, och eventuellt flera.
Livsenergin - Qi, förbrukas normalt under ens dagliga liv. Vid större kroppsansträngning åtgår mer energi. Mest åtgår vid kamp och vid överdrivna känslostormar, känsloutbrott samt under långvarig stress.

Den som vill spara sin Qi till viktigare tillfällen bör alltså undvika att utsätta sig för starka känslosituationer och framför allt överdrivna skratt-,glädje-,sorg- eller vredesutbrott.
Däremot ska man inte gå och undertrycka känslor.

Vi kan fylla på vår Qi genom;
*Luften - att andas riktigt, med bukandning
*Sömn - sova i lugn miljö och i en bra säng
*Naturen - vistas mycket ute, andas frisk luft
*Kosten - grönsaker, frukt, rent vatten m.m
*Andra människor - vi kan ta emot energi från andra

Angelica Hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar