söndag 9 augusti 2009

Låt huden andas – använd mineralpuder










Vi blir alltmer hälsomedvetna, i och med detta ökar även efterfrågan på makeup med naturliga ämnen. Mineralsmink hör till en av de hetaste sminkprodukterna på marknaden nu. Som namnet antyder innehåller mineralpuder mineraler. Detta i sin tur leder till att resultatet ofta blir naturligare än med ett vanligt puder. Man kan säga att mineralsmink passar i princip alla hudtyper och allt fler hudterapeuter rekommenderar även personer med acne eller andra slags hudproblem att använda sig av mineralsmink.



Mineralpuder är för dig som söker efter en bra bas eller grund som inte täpper igen porerna och som är skonsam mot huden.. Ett bra mineralpuder lägger sig inte som en tjock hinna på ansiktet och kladdar inte. Resultatet av att använda mineralpuder ger en fin lyster åt huden, resultatet blir jämnt och naturligt. Huden får en naturlig lyster som håller hela dagen. En lätt konsistens som inte lägger sig i rynkor och linjer och det går att få den hur naturlig eller täckande som man vill.Mineralsmink bör innehålla enbart mineraler och naturliga ämnen. Gemensamt för mineralpuder är att de innehåller specifika bergsmineraler, såsom t.ex. zinkoxid. Denna mineral ger sminket en naturlig solskyddsfaktor som kan vara så hög som SPF 15 samt är även lugnande för en känslig hud eller acne.

Pudret applicerats med hjälp av borste, vi föreslår den suveräna Kabukiborsten med äkta gethår. Borstens kvalitet har stor betydelse för hur resultatet blir eftersom en sämre borste kan bidra till att pudret inte kan arbetas in på rätt sätt. Om borsten inte består av äkta hår kan mineralsminket flyga omkring i stället för att lägga sig på huden. En bra borste gör det även mycket lättare att arbeta in pudret på ytan. Knacka ut lite av pudret i dosans lock för att därefter arbeta in pudret i borsten. Det är bättre att arbeta in mindre puder på borsten och tillföra pudret flera gånger till huden än att ta för mycket på borsten och applicera färre gånger. Ju mindre puder och mer gånger du applicerar desto bättre resultat. Pudret appliceras genom att föra borsten i cirkelformade rörelser över hela ansiktet.



Välkommen in till oss här på face and body. Vi har Tromborgs mineralpuder i sex olika nyanser och vi hjälper dig med att hitta vilken färg som passar just din hud. Vi hjälper dig även med att visa hur man applicerar pudret bäst.

/ Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar