onsdag 19 augusti 2009

Massage gör hemmabruk

Att få massage för sina ömma stela muskler kan för en del ses som en lyx medan andra ser det som en nödvändighet. Många önskar att de kunde gå oftare än de gör idag. Hur ofta man bör gå på massage är väldigt individuellt men att gå regelbundet på massage har många fördelar.
Med tanke på att man inte alltid har tid att gå så ofta som man bör vill jag ge några bra råd på hur du hemma kan lindra värk i rygg, ben, underarmar och fötter.

Rygg: Sitt på en stol med böjda ben, ha fötterna platt på golvet. Böj fram och ha armarna bakom ryggen med knutna nävar och handflatorna utåt. Gör knådande cirklar upp och ner längs korsryggen med båda händerna.
Du kan även använda en tennisboll på golvet, lägg dig över bollen med ryggen på golvet eller i sängen. Lirka lite och hitta de ömma punkterna, ligg kvar och låt bollen pressa på de ömma punkterna. När smärtan avtar kan du hitta en ny punkt.

Ben: om du sitter på golvet men benen utsträckta framför dig och med knytnävarna trycker du knogarna mot ovansidan av benen. Använd ordentligt tryck och dra händerna långsamt upp och ner längst benen. Stanna en stund på ömma punkter.

Armar: Om du knyter vänsterhanden och håller din armbåge böjd, placerar högerhanden runt din handled. Ta högerhanden runt din vänstra handled så att handflatan är mot golvet, vrid tillbaka upp. Låt höger handen jobba upp och ner längst vänsterarmen medan du fortsätter vrida handleden. Upprepa på andra armen.

Fötter: om du har en golfboll eller tennisboll kan du rulla dina fötter med din tyngd genom att sitta på en stol med bollen på golvet under din ena fot. Rulla bollen i cirkelrörelser. Om det är ömt någonstans stanna en stund med lite tyngre tryck. Upprepa på andra foten.

Hur länge du ska massera bestämmer du själv. Men det ska aldrig göra mer än "skön ont".
Lycka till!

Isabelle, Massageterapeut
www.facebody.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar