torsdag 27 augusti 2009

Hjälpen vid tilltäppta porer

Har du fet hud? Eller kanske torr hud? Eller både torr och fet? Det betyder att den är yttorr. Du är helt enkelt torr på ytan och fet under. Då kan det vara svårt att veta hur du ska behandla den...

En yttorr/fet hud behöver mycket fukt och inget fett samt att du måste peela huden kontinuerligt för att få bort de torra partierna och behandla pormaskar och tilltäpptheter bland annat. Det bästa du kan använda är AHA- produkter.

I Biolines AHA-serie PRIMALUCE finns både glykolsyra och mjölksyra som är de AHA-syror som går djupast ner i huden. De verkar bakteriedödande och talgbalanserande. Syran peelar även bort den döda huden och gör huden klarare och jämnare. Hudcellerna får en ökad syreupptagningsförmåga. I produkterna finns även PHA. Den når inte lika djupt ner i huden som AHA men är en bra kombination med AHA då den gör att fukten stannar kvar längre i huden och förhindrar att huden blir torr.

Hösten och vintern är också den bästa tiden för AHA-behandling, då UV- strålarna inte är så starka. Din hud blir nämligen solkänslig pga AHA-syran. I behandling används antingen 20% glykolsyra eller 40% glykolsyra, beroende på hudtyp.

Kom in till oss så hjälper vi dig!


Alexandra, Hudterapeut
www.facebody.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar