måndag 21 september 2009

Höstens trender

I höst finns det plats för dig som gärna tar i lite med sminket, men även för dig som är lite blyg av dig! När det gäller höstens sminktrender finns det något för alla!

Naturligt
För dig som vill se naturlig ut passar denna sminktrend bra! Lägg en bra grund (foundation, concealer, puder och rouge), sätt lite färg på brynen (varför inte passa på och färga dem hos oss?), på med lite mascara och läppglans och voilá! En naturlig men höstfräsch look som passar alla och som är en av höstens trender!

Röda läppar
Förra säsongens trend sitter i än; de röda läpparna! Jobba med en bra grund och markera ögonen lite mer än vid en naturlig look men ändå inte för mycket. Ett tips är att lägga en ögonskugga i en inte för stark och synlig färg, använd kajal och/eller eyeliner och sen på med det röda läppstiftet! Glöm inte läppenna runt läpparnas konturer så läppstiftet håller sig på plats! Att tänka på vid denna look är att det är läpparna som ska dominera så ta inte i med ögon, färger och rouge!

Dramatiska ögon (smokey-eyes)
En annan hösttrend som passar perfekt till festen är sotade ögon! Som alltid; en bra grund. Arbeta sedan med en mörkare skugga på ögonlocket (mörk koppar, mörk lila, svart etc) och sudda en bit ovanför globlinjen. Ta en highlighter (ljus skugga ex vit) och lägg från ögonbrynet och sudda ner så det inte blir några kanter. Lägg den mörkare skuggan under ögat längst fransrötterna. Lägg gärna en mörk kajal innanför fransrötterna och avsluta med en eyeliner. Perfekt inramade ögon! På läpparna har du sen ett neutralt läppglans! Snyggaste trenden i höstnatten!

Glitter
En annan trend på höstens modevisningar har varit glitter! Denna trend gör sig bäst i nattklubbsljuset med alla spotlights som reflekteras i glittret. Lägg en partymake och lägg på glitter på ögonlocken. Glittret fäster bra om man exempelvis duttar på lite dagkräm försiktigt och sedan duttar på glitter (lite i taget).

När det gäller färger i höst så tänk kärlekens färg: rött! Röda läppar, röd makeup (tänk på att inte alla passar i rött smink!), rött hår... Det kan inte slå fel! Rött är ju ändå en av höstens färger i naturen!

Det här är tips som underlättar att följa med bland höstens sminktrender! För att få hjälp med vilket smink som passar just dig så är du välkommen in på makeupkurs hos oss! Här kan du välja dag- eller kvällssminkning och så går vi igenom steg för steg med dig!



Helene, Makeupartist
www.facebody.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar