Ingredienser för cirka 20 kladdiga muffins
125 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
7 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Steg för steg:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna lite.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Blanda sedan mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver i en djup tallrik eller liten skål.
- Häll ner mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen. Rör om.
- Vänd till sist ner matfettet.
Ställ muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet. Grädda muffisen i cirka 10-15 minuter långt ner i ugnen och låt dem svalna i formarna.
Det går även bra att hälla smeten i en större form om man föredrar det, dock behöver du då förlänga gräddningstiden med ca 5 min beroende på vad du använder för ugn. Glöm ej att smöra och bröa formen först!
OBS! Om du vill att det ska vara kladdigt i mitten är det viktigt att teststickan inte är helt torr när du tar ut muffinsen/kakan ur ugnen.
Lycka till!
Mimmi, spavärdinna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar