onsdag 14 april 2010

Kladdiga chokladmuffins

Något jag verkligen tycker om är chokladmuffins och kladdkakor, och efter att ha bakat ett antal hemma har jag lyckats knåpa ihop ett perfekt recept för att kombinera dem båda.



Ingredienser för cirka 20 kladdiga muffins

125 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
7 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver



Steg för steg:

- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna lite.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Blanda sedan mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver i en djup tallrik eller liten skål.
- Häll ner mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen. Rör om.
- Vänd till sist ner matfettet.

Ställ muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet. Grädda muffisen i cirka 10-15 minuter långt ner i ugnen och låt dem svalna i formarna.

Det går även bra att hälla smeten i en större form om man föredrar det, dock behöver du då förlänga gräddningstiden med ca 5 min beroende på vad du använder för ugn. Glöm ej att smöra och bröa formen först!


OBS! Om du vill att det ska vara kladdigt i mitten är det viktigt att teststickan inte är helt torr när du tar ut muffinsen/kakan ur ugnen.


Lycka till!


Mimmi, spavärdinna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar