måndag 19 april 2010

På flygplanet

Boeing 737-600 är den vanligaste flygplanstypen hos SAS, och är en av många plan som används som charterflygningar. Efter denna långa vintern har många tagit flyget till varmare klimat. Lite att tänka på när du flyger:


- Ha gärna ett ansiktsvatten att spraya på ansiktet under flygningen, luften är väldigt torr på hög höjd och du blir fuktfattig i huden. Sprayar du på duschar av ansiktsvatten lägger sig fuktmolekylerna på ditt ansikte och skyddar din egen fukt i huden från att försvinna. Huden absorberar också självklart en del av vattnet.

- Använd stödstrumpbyxor om du ska flyga långt eller ofta, på grund av trycket i planet och att det är i princip omöjligt att röra på sig kan benen bli svullna. Strumpbyxorna hjälper även venernas väggar att orka med trycket. Venerna ska transportera blodet tillbaka till hjärtat men har svagare väggar än vad artärerna har så de behöver hjälp med att hålla sig starka och detta gör stödstrumpbyxor. Använde de gärna om du har ett arbete där du står och går mycket.

- Drick vatten, en normal dag utan att man solar, tränar eller annan utövar annan fysisk aktivitet bör vuxna människor dricka 1,5 - 2 liter vatten om dagen.


När du sedan kommer fram och känner solen i ansiktet så är det bara att smörja in solkrämen, ta på hatten och njuta.


Emelie, Hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar