onsdag 8 juli 2009

Var noga med hygienen

Jag har tidigare berättat om sminkets olika livslängder och att mascara har den kortaste livslängden eftersom bakterier följer med penseln och gror sedan i flaskan. Glöm då inte bort att rengöra dina makeuppenslar som du dagligen använder då även dessa sprider bakterier.

Rengör dina penslar 1 gång/vecka i ljummet vatten, helst med tvål eller schampoo. Vänd penseln ner mot det rinnande vattnets riktning så formen på penseln inte förstörs. Lägg sedan penseln på en handduk och låt torka. Använd gärna en desinficerande rengöring framtagen för makeuppenslar, och spraya på penseln och torka av. En sådan spray finns att köpa i butik och kan även användas efter varje gång du använt penseln. På detta sätt minskar du bakteriespridningen.

Ett tips för läppenslar är att rengöra dessa med diskmedel för att få bort den feta känslan.

Passa även på att rengöra din necessär så de nytvättade penslarna inte utsätts för en smuts- och bakteriehärd direkt.

Och än en gång; dela inte mascara, läppstift eller läppglans med någon annan. Om du absolut måste så se till att ha engångsborstar för mascara eller fler läppenslar. Att dra på sig herpes, munsår, ögoninflammationer eller andra irritationer för lite smink är ju bara onödigt...

Helene, Makeupartist
www.facebody.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar