lördag 23 juli 2011

Skillnaden mellan kosmetisk- och medicinsk hudvård

Man kan dela upp hudvård och olika behandlingar i 3 olika kategorier. Kosmetisk hudvård, Professionell hudvård och Medicinsk hudvård.

Kosmetisk hudvård är enkelt beskrivet de produkter du hittar i olika varuhus som säljer smink och andra kosmetiska produkter. Produkterna har ofta en smörjande effekt och jobbar endast på det yttersta lagtet på hudytan. Produkterna innehåller inte speciellt aktiva ingridienser och ofta heller inte de bästa ingridienserna. Ofta betalar du dyrt för en snygg designad förpackning. Produkterna används inte på salong eller klinik för att de inte tilltalar oss hudterapeuter som är utbildade inom hudvård!

Professionell hudvård finns på salonger och kliniker. Produkterna har en "snyggare" innehållsförteckning med fler aktiva ingridienser med ämnen som inte täpper igen huden. Många produkter jobbar ner i Epidermis som är det översta hudlagret. Efter en månads regelbunden användning av de professionella hudvårdsprodukterna märker du en klar skillnad på huden. Innehållet i produkterna kommer ofta frånväxtriket och är bra för vår hud.

Medicinsk hudvård säljs endast på kliniker och salonger med special utbildad personal. Här har du produkter som jobbar både i Epidermis och ner i Dermis. (mellersta hudlagret) Det är i dermis rynkor och pigment sitter. I medicinsk hudvård hittar du ingredienser som AHA, glycolesyra, salicylsyra, Retinol som är ett A- vitamin Kojic acid som har en blekande effekt på pigmentfläckar. Av dessa produkter kan man åstakomma en lättrodnad på huden, huden kan kännas stram efter användning och man kan börja flagna. Alla dessa reaktioner är ett tecken på att de aktiva ingredienserna verkar i huden. När du köper medicinsk hudvård är det viktigt att du har fått rätt hemmvård för dessa och att du använder dem enligt dem. Vid användning av alla dessa ovanstående produkter är solskydd A och O, året om. Solens strålar gör att vi åldras snabbare och det är bevisat!




Hos oss hittar du endast produkter av professionell och medicinsk hudvård




Här skräddarsyr Lena & Sabina ett hemprogram med våra professionella och medicinska produkter!



/Isabelle
Verksamhetschef Face & Body Vällingby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar