onsdag 20 juli 2011

Varför ska man använda Ansiktsmask?




Det är numera ingen nyhet vad produkter kan göra för huden och att det är viktigt att använda rengörning samt dag och nattkräm för att ha huden i en bra balans och uppbehålla lyster.






Men vad är en ansiktsmask bra för då?



Den har många effekter och lite starkare vilket gör att man inte kan använda det varje dag för risk över att man överarbetar huden.






Ansiktsmasker innehåller mer aktiva ingredienser som jobbar i huden och för att hitta den som jobbar på rätt sätt för dig måste du undersöka vilken hudtyp du tillhör för att sedan leta efter en mask med just dom effektern, så masken förstärker dom.



Vanligt är att man lägger på mask ca 1 gång/veckan, Vissa masker är så milda att man även kan sova med dom någon gång ibland.



Dom olika konsistenserna som finns i "maskformer" är



Gelemask, Som är till för dig som är lite torrare i huden eller känslig och ökar och bevarar fuktnivån i huden. Gelemasken förstärker hudens naturlkiga skyddsbariärr och minskar irritationer opch rodnader.



Lermasker Är vanligt att kombinera med tex. en gelemask då många känner sig lite glansigare och orenare i T-zonen, Då lermaskens unika funktioner är att torka ut och rengöra på djupet då den avlägsnar alla döda hudceller och minskar porrerna.


Lermasken passar dig med fet/bland hud.



Kräm-masker är ofta Anti-Age Och jobbar med att jämna ut huden stimulerar kollagen och elastin nere i huden för att få en fastare och klarare hud





På Salongsbehandling finns olika ansiktsmasker för olika hudtyper och hudterapeuten anpassar den som är till just Din hud.





Sabina, Spa och Hudterapeut Face&Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar