onsdag 20 juli 2011

SPF - sun protection factor






Att skydda sig mot solen är något som de flesta tänker på att göra. Då vi nu vet vad solen kan ta stor skada mot huden. Företagen är även nu uppmärksamma på att ha Solskyddsfaktor, SPF, i sina dagkrämer, makeup och likande då du på ett enklare sätt kan skydda dig dagligen mot UV-strålning.





Att skydda sig mot UVA- och UVB-strålar är alltid en bra idé, eftersom det inte bara är solen som avger UV-strålning, också datorskärmar avger strålning. Befinner du dig inomhus en solig dag släpper dessutom fönsterglasen igenom en del strålar som också kan skada huden om du inte skyddat den med en solskyddsprodukt. Gör det till en god vana att varje morgon smörja in ansiktet med en ansiktscrème som innehåller solskyddsfaktor med minst spf 15 om du inte planerat att vistas i solen. Ska du däremot vara utomhus måste solskyddet vara ännu högre, åtminstone spf 30.



Solen har flera positiva effekter. Du får inte bara en snygg solbränna som gör att du trivs bättre med dig själv utan din kropp bildar även mer D-vitamin. Vitamin D är viktig då den ökar kroppens motståndskraft och ger starkare ben och tänder.






/Lena, spa- och hudterapeut på Face & Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar