fredag 2 oktober 2009

Ta en tepaus istället!

Många idag har den rutinen att kliva upp och dricka en kopp kaffe. Att på rasten på jobbet dricka en kopp kaffe. Gå på en fika och dricka en kopp kaffe osv. Men varför inte byta ut ditt dagliga kaffe mot någonting som är mer välgörande för dig. En kopp te. Te innehåller visserligen även koffein det med men samtidigt så är te fullt av nyttiga antioxidanter som hjälper kroppens celler att stå emot angrepp från de fria radikalerna som gör att våra celler bryts ner. De fria radikalerna gör på så vis att cellerna åldras i förtid dvs. att du åldras i förtid.



































Grönt te är fullpackat med nyttiga antioxidanter som hjälper cellerna att hålla sig starka. Viss forskning har visat att grönt te även är bra mot hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

Rött te innehåller inte koffein vilket gör det till det perfekta teet att dricka före läggdags. Det sägs även vara lindrande för eksem, kolik och hösnuva och innehåller förutom antioxidanter även kalium, kalcium och natrium.

Svart te är det mest uppiggande av alla te-sorter och påverkar därför din mentala kapacitet. Svart te kan även sänka blodsocker.


Så byt ut din kaffepaus mot en tepaus istället. Det gör dig gott. Här på Face and Body kan du alltid ta en paus efter en behandling och dricka en varm kopp te innan du måste vidare på nästa upplevelse.

Linn, Hudterapeut
www.facebody.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar