tisdag 20 oktober 2009

Vintern närmar sig..

Nu känner man hur kylan tränger sig på och hela kroppen känns torr och spröd. Men du kan skydda din hud med dagliga rutiner:
1. Börja med rengöringen på morgonen när porerna släppt ut alla slaggprodukter under natten och avsluta på kvällen med rengöring för att få bort alla föroreningar som fastnat i ansiktet och eventuellt smink. Använd alltid en rengöring för din egen hudtyp, efter det sköljer du bort den med ljummet vatten.
2. Använd ett ansiktsvatten för att dra samman porerna, återställa ph värdet och förbereda huden för kommande produkter.
3. Applicera därefter eventuellt ett serum som ger näring, återfuktar eller exfolierar. Det som passar din hud bäst.
4. Lägg på en avslutande creme. Om du har benägenhet att få ytliga blodkärl och lätt blir blossig i huden är det extra viktigt att du skyddar dig med en creme som har stark barriär. Har du en kraftigare hudtyp behöver även den mera skydd än på sommaren, så använd en creme med lite kraftigare konsistens och skydd.

Under dagen kan du även ha med ett ansiktsvatten i sprayflaska och använda så ofta du behöver om dagarna. Sprayar du en dust över ansiktet håller din make up bättre och du återfuktar huden.Gör det till en vana!

Emelie, hudterapeut


http://www.facebody.nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar