tisdag 3 november 2009

Fina linjer, mimiska linjer eller rynkor...

Strecken vi får i ansiktet när vi åldras kallas flera olika saker beroende på hur de uppkommer.

Fina linjer kan uppkomma mellan 20 och 30, de kännetecknas av att man kan se dem i avslappnat tillstånd men när man sträcker ut huden så syns de ej. Dessa är relativt lätta att förfina genom att använda cremer med exempelvis utfyllande ingredienser.

Mimiska linjer är de som kommer från mimiken som vi gör i ansiktet när vi uttrycker oss, skrattar, gråter och sjunger. De linjerna fylls på varje gång vi rör ansiktet och därför svåra att jobba på. Men jag tycker att de gör att ansiktet blir uttrycksfullt.

Rynkor, ordet som kvinnor ej vill höra. Är djupare än fina linjer och när man sträcker ut huden vid rynkan så kan man ändå se den. Dessa är svårare att rå på och behöver ofta lite kraftigare produkter.

Man kan även få botox som gör så att musklerna slappnar av och rynkorna har svårt att uppkomma. Eller använda hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen för att fulla ut rynkan, detta ger ett mycket fint resultat.

Vi gör allt från att rekommendera dig rätt cremer till att vår läkare ger dig en konsultation på vilken behandling som passar dig. Känns allt bra så hjälper han dig senare med ingrepp antingen med botox eller restylane.
Emelie, Hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar