onsdag 11 november 2009

Ta hand om dig!

För många är det svårt att hinna med allt i livet. Det är jobb, familj och den vanliga stressen som tar för mycket tid och energi. Många har fullt upp hela dagen fram till att de stupar i säng. Man stressar för mycket, äter fel, tränar för lite och sover dåligt. Dessa går hand i hand och bildar en ond cirkel och kan leda till att folk går in i väggen eller får belastningsskador.

För att må bra så måste man röra på sig, om det såväl bara handlar om att ta en rask promenad på kvällen eller att kämpa i gymmet - det spelar mindre roll. Huvudsaken är att man gör något!

Tränar man så är det också enklare att äta nyttigt, man sover bättre och kan hantera stressen lättare.

Träning behöver inte ta så lång tid, man kan tex cykla till jobbet alternativt buss/tåg stationen, eller varför inte hoppa av bussen ett par stationer för tidigt och promenera den sista biten. Dessutom kan man köpa ett medlemskort på Friskis och Svettis, Sats eller liknande? De har massa olika träningspass så som dans, core, spinning och yoga. Då kan man passa på att pröva olika träningsformer för att hitta en som passar en själv. Har man roligt när man tränar är det också lättare att verkligen ta ut sig och kämpa hårdare!

/Anna, Makeupartist
http://www.facebody.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar