onsdag 16 december 2009

Förbättra din självkänsla med makeup

Smink och hudvård gör dig snyggare, det vet och tycker de flesta men skönhetsbehandlingar har blivit allt vanligare inom vården.

Det har nämligen blivit vetenskapligt bevisat att vi mår bättre av att skämma bort vårt utseende. Den nya forskningen visar att vi faktiskt mår bättre och blir friskare i och med vår fåfänga.

I ett 20-tal länder inklusive Sverige finns sedan några år tillbaka "Look good, Feel better" som är en make up kurs för kvinnor med cancer. Kursen hålls inom 10 sjukhus i Sverige och syftar på att hjälpa kvinnorna att komma till rätta med utseendeproblem som orsakas av sjukdomen. Bland annat att dölja tappande fransar, bryn med makeup eller också att ta hand om sin torra hud med hjälp av rätt hudvårds produkter. Det är inte så konstigt att kvinnorna känner sig finare och friskare tack vara hjälpen de får men det finns även forskning som stödjer kosmetikans medicinska effekt. En fransk studie har visat att de kvinnor med cancer som får ansiktsbehandlingar i deras behandling känner sig mindre stressade men även att det är lättare att stå ut med biverkningarna som behandlingarna ger.
Studien har även visats fungera väldigt bra på kvinnor med anorexia.

6 skäl att sköta sitt yttre
Den amerikanska psykologiprofferssorn Nancy Etcoff har mynnat uttrycket"survival off the prettiest" och menar egentligen att viljan att se så bra ut som möjligt ligger i vår natur och därmed ska sluta skämmas får vår fåfänga.

Du behöver inte gå till en kriurg för att "bli" vacker. Skönhet handlar om känsla. Om man känner sig vacker så utstrålar man skönhet i andras ögon också.

En makup kurs kan göra väldigt mycket för ens egen skönhet. Att få tips på vilka färger och tekninker som passar just ens egna ansikte hjälper.

Att unna sig nytt smink då och då gör oss både gladare och det blir roligare att variera sitt dagliga smink ibland.

Forskning visar att hudvårdsbehandlingar gör susen för självkänslan.

Om man känner sig vacker så får man i och med sin bättre självkänsla en bättre hållning och balans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar