tisdag 22 december 2009

Hudvård

Många undrar vad och hur man ska sköta om sin hud på bästa sätt. här följer några goda råd som man kan följa.


1. Börja med att rengöra på morgonen med en passande rengöring och sen gå efter med ett ansiktsvatten för att återställa PH balansen. En ögonkräm för det känsliga ögonområdet och en skyddande dagcreme är också viktigt. Man kan även ha ett serum under sin dagkräm om man vill jobba extra aktivt med exempelvis känslighet eller anti-age.


2. På kvällen använda en ögonmakeupsremover för det känsliga ögonområdet och för att skona fransarna mot slitage. Rengör sen ansiktet som i steg 1 men avsluta en närande nattcreme så huden kan ta igen sig efter en dag av påfrestningar. Du kan självklart ha ett serum även under din nattkräm om du vill jobba mer aktivt med din hy.


3. En gång i veckan kan du peela huden och lägga en passande mask för just din hudtyp för att ge lyster tillbaka till huden och för att ge huden de där lilla extra vilket t ex. kan vara fukt, näring eller en djuprengörande mask.


Med bra hudvård och enkla rutiner kommer man långt. Vilka produkter du ska använda för just din hudtyp tar vi reda på i en ansiktsbehandling då vi gör en hudanalys. Du går du alltid hem med ett rekomendationskort där vi listat produkter för just din hy.



Välkommen in!


Linn hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar