torsdag 18 mars 2010

Probiotika


Vad är probiotika?


Med probiotika menar man kulturer av levande bakterier som kan gynna tarmens naturliga bakterieflora och som har positiv effekt på vår hälsa.
Probiotika hjälper dina tarmar med att ta upp näringen, ett fungerande näringsupptag är mycket viktigt för hudens kvalitet.


Dessa goda tarmbakterier hjälper kroppen på många olika sätt och har många viktiga funktioner. De hjälper bland annat mot väldigt många sjukdomar och är mycket effektivt vid hudproblem så som eksem och akne.


De skapar också ett skydd mot skadliga ämnen i kroppen som till exempel dåliga bakterier, mediciner, besprutningsmedel och allergener. Probiotika finns naturligt i våra tarmar och är därför inte skadligt att inta.

Mjölk innerhåller små doser av de goda bakterierna men kanske inte tillräckligt och därför kan det vara bra att ta ett tillskott av probiotika.


Ett bra probiotikatillskott ska minst innehålla 2 miljarder aktiva bakterier per kapsel, och rekomendationen är oftast att ta 2 kapslar per dag. Idag finns det många olika produkter i mataffärerna som innerhåller probiotika men det är oftast inte i tillräckliga doser.


Probiotika finns även i lök, kål, tomat, havre och syrade livsmedel.


Nicole, Hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar