torsdag 11 juni 2009

Ansiktsmask

En Ansiktsmask är en krämig mask som används för att rena eller släta ut huden i ansiktet. En ansiktsmask innehåller ofta olika typer av mineraler, vitaminer och fruktextrakt, exempelvis gurka eller kaktus.Det finns olika typer av ansiktsmasker för olika ändamål. Vissa ansiktsmasker är djuprengörande för att rengöra porerna. Effekten av en ansiktsmask kan uppleva som rofylld och uppfriskande.Tidigare var det mest kvinnor som använde sig av ansiktsmasker men på senare tid har även män börjat använda sig av dessa.Vissa masker tvättas bort med ljumt vatten, andra skalas bort för hand.

Hur länge man ska bära ansiktsmasken varierar beroende på vilken typ av mask som används. Tiden kan variera från tre minuter upp till 30 minuter. Vissa ansiktsmasker ska bäras hela natten. Kontrollera därför noggrant vad som gäller för just den mask du använder.Vilken ansiktsmask som passar dig bäst beror på vilken hudtyp du har. Ler- och gjyttjemasker passar fet hud medan gräddbaserade masker bättre passar torra hydtyper. För att få bästa resultat av en ansiktsmask bör man först rengöra huden med någon form av ansiktstvätt.Något som är viktigt att tänka på vid applicering av ansiktsmasker är att förhindra att man får det i ögonen då detta kan orsaka klåda och sveda.

Olika typer av masker:
*Djuprengörande
*Närande
*Mjukgörande
*Lugnande
*Blekande
*Fuktgivande
*Kylande
*Absorberande
*Uppstramande

Valet av ansiktsmask beror på kundens hudtyp, hudens kondition och terapeutens kännedom om maskens huvudingredienser och dess effekter.

/Angelica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar