onsdag 20 januari 2010

Hållbarhet

En viktig sak att tänka på med sina hudvårdsprodukter och smink är att de är fräscha och hygieniska då det är någonting som man använder på sin hud dagligen.


På de allra flesta produker finns en liten symbol som visar hur länge produkten är hållbar efter den öppnats. Symbolen är i form av en liten burk med öppet lock där i burken står hur många månader det håller sig fräsch. En kräm där dessa månader överstigits kan ha härsknat och är därför inte optimal att lägga på huden. De aktiva ingridienserna i krämerna försämras också efter de utsatta hållbarhets datumet. Ha inte dina produker ståendes i solljus då de får en produkt att härskna fortare.




Även smink härsknar med tiden och drar på sig en hel del bakterier så gammalt smink kan verkligen bidra till orenheter. Så var noga med att byta ut din makeup och rengöra dina borstar och svampar ofta. Ett tips för att få mascaror att hålla längre är att inte pumpa ner mascaraborsten i själva hylsan utan att snurra själva borsten innuti istället, undvik att pumpa ner luft som både gör att mascaran torkar och härsknar fortare.



Linn hudterapeut//


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar