fredag 22 januari 2010

Ögoncreme och serum

Rengöring, ansiktsvatten och en creme är en bra grund för att hålla huden ren och fräsch. Men när du känner att du har kommit in i rutinen för de tre produkterna och vill utveckla ditt användande av skönhetsprodukter är serum och ögoncreme ett mycket bra komplement.


En ögoncreme bör användas för området runt ögonen på grund av att en vanlig creme är för tung för att lägga där. Ta ögoncreme, som en liten ärta, på pekfingret och "dutta" in runt ögonen börja vid näsan och jobba utåt lägg sedan ovanför ögan precis under brynet på samma sätt. Applicera aldrig på själva ögon locket då huden är väldigt känslig där. Ögonen får ändå den näring den behöver då den absorberar upp cremen runt om. Olika ögoncremer behandlar olika behov så väljen som tillfredställer ditt behov. En yngre hud som ännu inte fått fina linjer behöver förebygga med antioxidanter. En äldre hud som börjar få fina linjer kan även de använda antioxodanter men även exempelvis jästextrakt som verkar utfyllande för att få en jämnare struktur ger fint resultat. Humleextrakt är ett naturligt konserveringsmedel som bevarar huden och håller den elastisk.


Serum används under din dag eller nattcreme för att ge din hud lite mer än vad din creme ger. Det finns serum som verkar exfolierande mot oren hy, fuktgivande för torr hy, antioxidantrika för att skydda huden mot att den reagerar med syre, uppstramande för en hud som har svag elasticitet. Vissa serum är främst avsedda för natten, då huden reparerar sig och tar upp näringen bäst.






Emelie, hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar