fredag 15 januari 2010

Naturlig makeup


Att sminka sig naturligt kan många gånger vara nog lika snyggt som att lägga en tyngre makeup, och fungerar absolut också en utekväll.

Börja med att noggrant rengöra och återfukta huden. Då huden kommer att vara i fokus så är det viktigt att vara noggrann med grunden. Lägg sedan en primer i ansiktet för att få ett extra hållbart resultat och för att grunden inte ska lägga sig i små veck i ansiktet. Det går utmärkt att pudra ögonlocken med löspuder istället för primer. Därefter börjar du applicera din foundation. Koncentrera dig först och främst på de områden som är ojämna i tonen och lägg mindre mängd på områden där huden har jämnare ton. Avsluta grunden med att pudra över lite fixeringspuder för ett hållbart resultat. Du kan även för att få lite extra lyster lägga lite skimmer på de områden i ansikten som man vill framhäva såsom kindben, näsrygg.

Sedan är det ögonens tur och dessa ska vara sparsamt målade när de kommer till naturlig makeup, Bara framhäva de egna dragen. Lägg en lätt skimmrande skugga över hela ögat enda upp mot brynet. Ta sedan en ljusbrun eller grå skugga för att markera ögongloben med. Använd den sparsamt och se till att sudda ut eventuella kanter. Ta sedan lite eyeliner eller kajal vilket du föredrar och måla så nära den övre fransraden som möjligt, även denna linje är snygg att sudda ut lite så den inte blir skarp. Lägg sedan mascara på både övre och nedre fransar. Brynen behöver man borsta till så dom ligger på plats.

Avslutningsvis applicerar du lite rouge i en rosa ton för att få en frisk och fräsch känsla till huden. Läpparna låter du vara neutrala, lite gloss och ev lite skimmer för ett plutigare intryck.

Linn // hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar