tisdag 7 juni 2011

AHA Behandling



AHA Är en lite starkare behandling som består av en syra som heter glykolisk syra och laktiskt.



När mna bokar en AHA behandling så bestämmer hudterapeuten sen vilken styrka som ska ansvändas då man under hudanalysen kan avgöra vad just din hud klarar av beroende på känsligheten.

Här använder vi oss av bioline exfoliating fluid AHA- PHA och det finns med två olika styrkor-

En 20 % som är gjord för dig med normal eller lite tunnare och känslig hud med orenheter.

AHA syrans funktion i huden är att den går ned djupare och rättar till ojämnheter, vilket slätar ut huden och förnyar på ett effektivare sätt, Och man får efter en mer spänstig, elastisk hud.


Sedan har vi också 40% som är en starkare framtagen syra mer anpassad till dig med lite grövre hud som åldrats och även bra för pigmenteringar.

Bra när din hud är livlös med mycket orenheter.


Det är i denna produkt mycket hög koncentration av mjölkogen vilket gör att den går ned i djupet av huden och ger synlig lyster.


Den starka syran är framtagen för att arbeta på en grov hud! Då en känslig hud är tunnare och inte klarar av en sådan stark koncentrat.

Behandlingen börjar med rengörning och hudanalys då man därefter lägger på AHA-syran i ca 2-3 min, efter man tvättat bort den ska huden neutraliseras. Detta med ett speciellt serum som är framtaget för just den behandlingen och jobbar lugnande och återfuktande, Normaliserar Ph värdet i huden.


Behandlingen avslutas med en fuktgivande mask anpassad för dig och dina behov.


Man blir ofta röd efter behandlingen som kan sitta i några timmar men brukar blekna bort ganska snabbt. Det är vanligt att det pirrar och sticks lite i huden speciellt på orenheter där den jobbar lite extra och det kan man även känna av efter att man tvättat bort syran då det fortfarande jobbar under huden.


Under sommaren ska man undvika produkter med AHA i sig detta för att solen försämrar huden med AHA.


Efter man gjort en behandling är det viktigt att smörja in sig med en solskyddsfaktor och är man ute mycket, fylla på tätt under dagen.






// Sabina Hänninen Hud och Spaterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar