fredag 3 juni 2011

Gelenaglar




På senaste åren har det blivit allt vanligare att man använder UV-gelé för nagelförlängningar och det finns flera olika metoder. Precis som med akryl så kan man antingen använda gelé för att skulptera naglar med schablonteknik, eller för att förstärka tippar.



Att använda sig av gele är skonsammare mot naglarna och mot dem som arbetar med nagelförlängning/förstärkningar. Jag kommer att beskriva hur man använder gelé på tippar.



Gelénaglar är hållbara, och huruvida de är eller mindre hållbara än akrylnaglar är personligt. På vissa funkar nagelförlängningar med gelé bättre än förlängningar med Akryl och på andra gäller det omvända förhållandet.



Metoden för gele naglar går ut på att man penslar på gelén på tippen och på och sedan härdar man gelén med UV-ljus (UVA) genom att man helt enkelt håller nageln under den speciella UV-lampan en stund. För att få en bra hållbarhet för sina gelénaglar lägger man flera lager och gör proceduren i omgångar. Slutligen filar med materialet till en jämn och fin yta.

Man kan använda genomskinlig gelé, men man kan också använda färgad gelé för att få en permanent färg. Det är ganska vanligt att göra en nagelförlängning med permanent fransk manikyr där man har rosa gelé på nagelbädden och vit gelé på tipparna. Perfekt för dig som tycker att det är svårt att måla fransk manikyr.


Det är viktigt att du kommer överens med nagelteknologen innan hur djup du vill ha den vita halvmånen (”smilet”) på dina gele naglar om du väljer fransk manikyr, och vilken stil du vill ha så att det blir rätt.


Vi har två Nagelteknologer, Linda och Edita som är speciellt utbildade för att arbeta med gele.


/Sara Lindström Akhondi
verksamhetschef Face & Body i K:fem











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar