lördag 11 juni 2011

Vårda dina naglar!




Det är viktigt att se till att nagelteknikern är hygienisk. Det kan vara bra att besöka stället där man tänkt genomföra en nagelförlängning och studera den hygieniska standarden innan man bestämmer sig för ställe.


På bilden ser vi vår nagelteknolog Edita utföra en nagelbehandling


Det är också viktigt att du som kund säger till nagelteknikern om nagelförlängningen inte känns bra eller sitter dåligt direkt under eller efter behandlingen. En nagelförlängning som passar dåligt kan skada nagelbanden och skapa irritationer och infektioner.



Våra nagelstationer, teknologernas arbetsplater

Nagelvård handlar inte bara om lyxiga skönhetsbehandlingar för naglarna utan också om nagelhygien och renlighet. Oavsett om en kvinna har ett arbete som smutsar ner naglarna eller inte så är det ofrånkomligt att bakterier kommer in och stannar kvar i kanterna av naglarna, liksom på undersidan av nageln. Detta kan orsaka sjukdomar och lätt sprida bakterier till andra personer. Därför är det nödvändigt att vidta alla försiktighetsåtgärder och behålla rätt längd och vårda sina naglar – både på fingrar och tår.



På bilden ser vi nagelteknologen Aysana som var på besök från Birmingham utföra en nagelförlängning med Nail Art


Förutom en bra hygien finns det också ett behov av nagelförlängningar. Korta och icke-behandlade gula naglar kan ge ett negativt intryck i många situationer. Detta är något som en nagelförlängning kan råda bot på. Enligt experter på personlig utveckling berättar händernas och fötternas utseende mycket om en människas personlighet.




I själva verket är det ingen svår uppgift att vårda en konstgjord nagelförlängning. Viktigast att komma ihåg är att man bör använda handskar vid diskning och matlagning. Vid handdiskning kan olika kemikalier i diskmedel och tvål skada nagelförlängningarna. Man ska även försöka undvika att använda acetonbaserad remover och istället använda något mildare.




/Sara Lindström Akhondi

Verksamhetschef face & Body i K:fem




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar