måndag 17 oktober 2011

Erbjudande Skin tightening!

Just nu fram till den 30 november har vi erbjudande på hudföryngring för 1000 kr ord. pris 2500 kr.

Så här kommer lite info om vad det är för något till er som inte har så bra koll eller kunskap om behandlingen.

Huduppstramning utan kirurgi
I dagens allt ökande livslust, tempo och krav efterfrågas allt mer alternativa behandlingar till kirurgiska skönhetsingrepp i syfte att förändra, föryngra, strama upp och modifiera huden för att uppnå ökat välbefinnande. Man vill ha förändringar med säkra, snabba och effektiva metoder och helst utan bieffekter och lång konvalescens. I syfte att tillmötes denna efterfråga bevittnar vi idag en fantastisk utveckling av alternativa, icke kirurgiska metoder såväl injektions- som laserbaserade.


Huduppstarming utan kirurgi är ett resultat av an sådan utveckling och är idag ett allmänt begrepp inom estetiska behandlingar i syfte att åstadkomma uppstramning av huden utan komplicerande kirurgi.

Huden har en yta av 1,5-2,0 kvm och svarar för 15% av kroppsvikten. Dess tjocklek varierar fr 0,5 mm (ögonlock) till 4 mm (fotsula). Huden är en av de mest hållfasta vävnaderna vi har och 10 mm bred hudbit kan bära upp till 12 kg.

Huden, Cutis är uppbyggd av överhuden, epidermis och läderhuden, dermis. Under dessa 2 hudlager tar ett lager fett och bindväv vid, subcutis. Överhuden som är enbart 0.1-0,2 mm tjock bortsett från handflator och fotsulor (1 mm) består i sin tur av flera skikt med hudceller, keratinocyter, i olika faser.

I övergången överhud-läderhud hittar vi melanocyter, melaninproducerande celler som producerar melanin, ett protein som skyddar oss mot solens skadliga strålar. Keratincellerna producerar keratin som bl a skyddar oss mot angrepp av syror och baser. Keratinocyterna utvecklas/åldras och vandrar uppåt i huden för att slutligen bilda överhudens yttersta skikt, bestående av platta, döda hudceller vilka faller av i långsam takt eller kan avlägsnas snabbare när vi peelar oss.

Läderhuden (dermis) som är 1-4 mm tjock består oftast av ett ytligt luckert skickt innehållande bl a tunna bindvävstrådar samt ett djupare skikt bestående av tät bindväv (grova bindvävstrådar) som ger huden dess hållfasthet. Bindväven, kollagen, produceras av bindvävsceller, fibroblaster som även producerar elastin för att upprätthålla god hållfasthet och elasticitet i huden så länge dessa cellers produktivitet är hög. I takt med hudens naturliga åldrande, grad av solexponering, kemikalier och rökning minskar dessa cellers produktion av bl a kollagen vilket resulterar i veckbildning och förslappning av huden. Kollagen som är spiralformad ger huden dess hållfasthet och sträcks ut när den åldras vilket resulterar i förslappning av huden.

// Sabina Hänninen Spa och hudterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar