tisdag 11 oktober 2011

Tips mot vintertorr hud

Huden blir extra känslig för temperaturväxlingar mellan den torra luften inomhus och kalla luften utomhus. Detta gör att huden reagerar med att bli torrare än vanligt. Ett bra tips är att ge huden mer näring och fukt vilket kan skydda och hjälpa.

Räcker det att man smörjer in huden på morgonen?
Man ska smörja både på morgon och kvällen. Dagcremen har effekten att skydda och återfukta medan en nattcreme ger huden näring och verkar återuppbyggande. Huden återhämtar sig som mest mellan kl 01-06 på natten.

Ska man låta bli att tvätta ansiktet på morgonen under vinterhalvåret?
Helst ska man undvika att tvätta ansiktet på morgonen men det beror på vilken hudtyp du har. Har man en torr eller känslig hud kan man använda ansiktsvatten på en bomullstuss och fukta huden lätt för att sedan smörja med en fetare creme.
Även fast man i grunden har en fet/bland hy kan man känna sig torr och vara sfuktfattig därför är det viktigt att även





Vad är viktigast under vintern, fett eller fukt?
Fett och fukt är lika viktigt, men även här beror det på vad du har för hudtyp och behov. En torr hud behöver både fett och fukt. Men eftersom en fet hud redan själv producerar mycket fett behöver den mest fukt.
För att tillföra huden fukt är det bra att lägga en mask 2-3 gånger i veckan.
Laneéche Vitamin rich mask är en mask som passar bra om du har en torr och känslig hud som blivit tunnare och är vårdande som binder fukten i huden.


Hur hittar jag rätt produkter för min hud?
Genom att vända dig till en duktig hudterapeut som gör en hudanalys för att sedan rekommendera rätt produkter för din hudtyp.

// Sabina Hänninen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar