torsdag 20 oktober 2011

Så vårdar du huden efter din Ålder!


Huden förändras med åren och det gäller att hänga med i svängarna för att se till att din hud är i bästa skick.



Hudvård i 20-årsåldern
När du är 20-någonting är din hy fortfarande fräsch och fast. I den här åldern handlar det därför främst om att ta hand om huden för att förebygga problem senare. Sena nätter, dålig kost och många timmar i solen utan solskydd kanske inte verkar ha någon negativ inverkan på huden just nu, men de vanor du har nu kan sätta sina spår i framtiden. Tänk därför på att använda solskyddskrämer, sippa solarium och ge huden rengöring och fukt.

Hudvård i 30-årsåldern
Redan runt 30 börjar hudens kollagenproduktion att minska och du kan uppleva att hyn tappar fasthet och volym. Cellerna förnyar sig heller inte lika snabbt som när du var yngre. Här gäller det därför att ha en bra hudvårdsrutin som innehåller solskydd, rengöring, dagkräm, nattkräm och regelbunden peeling, för att hjälpa cellförnyelsen.

Hudvård i 40-årsåldern
Här börjar rynkor och fina linjer dyka upp och det är dags för antiage-produkter. Många upplever också att hudtonen blir mer ojämn och att pigmentfläckar kan uppstå, vilket antiage-hudvård också brukar behandla.
"Huden återhämtar sig inte lika snabbt och är efter till exempel finnar är svåra att bli av med", skriver Emma Wiklund i sin bok "Emmas skönhet".

Hudvård i 50-årsåldern
Efter 50 blir huden ännu mindre elastisk och rynkorna djupnar. Även om det inte går att ta bort rynkor helt med en antirynkkräm kan bra hudvårdsprodukter hjälpa dig till en fräschare hy. Fortsätt att peela huden regelbundet och använd antiageprodukter både i ansiktet och över hals samt dekolletage. Även här syns hudens ålderstecken. Många kvinnor upplever att huden blir torrare under klimakteriet, varför det är viktigt att använda bra, återfuktande dag- och nattkräm.


Så Se till att ta hand om er och eran hud!

//Sabina Hänninen Hudterapeut Face&body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar