tisdag 18 oktober 2011

Peeling och Rengöringsrutiner hemma.




Rengöringsrutiner är A och O för att få ett bra resultat i din hudvård. Då inkluderar vi peeling och ansiktsvatten. Det är viktigt att du tvättar ansiktet morgon och kväll. På morgon innan du lägger din make up och på kvällen innan du går och lägger dig och applicerar din nattcrème. Det är viktigt att du i alla fall tvättar av med ansiktsvatten på morgonen om du inte vill rengöra, just för att ett lager av vårt eget smörjmedel talg har lagt sig som en yta i ansiktet, tas inte de bort, och du lägger make up direkt på, blir de ingentäppningar i huden/våra porer. Under dagen utsätts huden för mycket eftersom ansiktet hela tiden exponeras, därför är de viktigt att rengöra inte bara för att ta bort makeup utan även av den anledningen. Det är viktigt att välja rätt rengöring för din hudtyp. Du får reda på vad du har för hudtyp när du genomför en klassisk ansiktsbehandling. Det är viktigt att använda en ansiktsrengöring i gemförelse med en tvål pga phvärdet i huden som är lågt, detta måste bevaras vilket det inte gör med en tvål.





Huden förnyas hela tiden, och desto yngre, desto snabbare förnyas dina celler. Ju äldre du blir desto långsammare går det. Detta resulterar i de döda hudceller som inte längre ska finnas där lägger sig som ett skal på ytan, då kan huden lätt kännas väldigt glåmig oavsett vilken kräm du använder. Då är de viktigt att peela huden, vi brukar rekommendera 2 gånger i veckan . Det finns två varianter av peeling, en med korn i och en som vi kallar för enzym peeling. Kornen jobbar vi manuellt med handen och enzymen lägger vi bara på som en mask, där aktiva ingredienser peelar utan att vi själva behöver göra något speciellt mer än att applicera den. Vilken ska man då välja? Det beror på om du har känslig hud eller kanske har acne, då är enzym peeling ett bra alternativ för att inte förvärra tillståndet. Om du har inte har några större problem med din hud som känslighet eller mycket kvisslor så går det bra att använda en peeling med korn.
Kom in till oss så kan vi rekommendera en bra rengöring och peeling till dig.

Ett litet tips, nu när de börjar bli lite kyligare, får vi alla någon gång problem med torra läppar.
Ett bra tips är att hemma själv efter dusch eller ansiktsrengörning, när läpparna är fuktiga från vattnet, gnugga och dra försiktigt med en frottéhandduk på läpparna och avsluta med ett läppcerat. Detta kommer göra dina läppar mjuka och smidiga igen.


Nathalie Söderberg. Hudterapeut Face & Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar