tisdag 25 oktober 2011

Mogen Hud

Mogen hud kallas även för åldrande hud. Huden känns grov och har tendens till slapphet och rynkor. Den kan ha utsatts för förtidigt åldrande genom påverkan av sol, kost och avgaser. Allt för mycket solande, både i solarium och på badstranden, leder på lång sikt förtidigt åldrande. Mogen hud har ofta solfläckar och pigmentfläckar.

Mogen hud beror på att produktionen av kollagen har minskat (det ämne som gör huden elastisk).
Dessutom gör åldrandet att huden blir allt sämre på att göra sig av med döda hudceller.

Välj produkter som hjälper huden att reparera skador samt bromsar och förebygger åldrandet. Använd gärna produkter med AHA-syror (så kallade fruktsyror), som har en exfolierande och utslätande effekt på huden.
Anti-age produkter är speciellt anpassade för denna typ av hud. Huden skyddas mot påfrestningar och därmed också mot åldrandet.
Anti-age produkter reducerar fina linjer och till viss del även rynkor orsakade av för tidigt åldrande.
- de hjälper till att bekämpa fria radikaler som är orsaken till för tidigt åldrande.


Behandling

1. Tvätta ansiktet morgon och kväll med rengöringsprodukter för mogen hud, oxygen rich milk och oxygen rich lotion är bra produkter från Lanéche.

2. Avsluta alltid med en anti-age fuktighetskräm. Denna ger slätare hy och minskar fina linjer. beroende på hur din hud ser ut så har vi Collagen Booster till dig som åldrandet börjar komma ca 25+, Repair Complex E när din hud börjar tunnas ut och dina blodkärl syns tydligare vilket gör att rodnader lättare uppstår.
Oxy Therapy Är den du ska använda om du redan blivit matt och livlös i huden Du får svårare att binda fukten i huden. Krämen hjälper att binda fukten och stimulera kollagenet.
Q10 Nutri lift Är hudkrämen för dig som förlorat elasticiteten och den som har en motståndskraft mot skadliga miljöpåverkan.





3. För extra fukt och energi till huden kan du använda ett serum under fuktighetskrämen. Pepha tight serum flyter lätt ned i huden och jobbar längre ned i huden för att stimulera och reparerar kollagenet.

4. Använd gärna ögonkräm. Denna smörjs försiktigt in kring området vid ögonen och ut mot tinningen. Den har en uppstramande effekt, rätar ut linjerna och dämpar svullnader kring ögonen. vill du ha en mer uppstramande effekt har vi Q10 Nutri Lift Eye Cream eller en mer uppfräschande ögonkräm lanéches Eye lift.

5. Använd gärna en skrubkräm (peeling) 1-2 gånger per vecka. Den djuprengör huden, tar bort döda hudceller och sätter igång blodcirkulationen. Detta hjälper huden att se fräschare ut, och gör den mer mottaglig för de vårdande ingredienserna i fuktighetskrämen. Påen mer tålig hud kan du använda Lanéhes scrub med små korn från majsskal, för en tunnare känslig hud är det bättre att använda Facial Peeling som är en enzympeeling som man penslar på huden och låter värka i ca 15-20 min så tränger enzymerna ned i huden.

6. Använd en återfuktande ansiktsmask eller en ansiktsmask speciellt anpassad för torr hy en gång i veckan. Den återfuktar huden och tillför näring.
till försäljning finns det Vitamin Rich mask som fuktger lite mer och är även bra för den känsliga huden.
Oxygen Rich mask är även till försäljning och har en mer antiage effekt.

// Sabina Hänninen,Hud och Spaterapeut, Face&body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar