onsdag 18 januari 2012

Fördelarna med ansiktsmask

På grund av säsongsskiftningar, blir vår hud ibland torr och uttorkad och våra blodkärl bli mer synliga. En ingående rengöring och uppfräschning av huden blir då nödvändig, och det finns inget effektivare än en ansiktsmask.


Ansiktsmasker är bra för huden eftersom det levererar näringsämnen snabbt och effektivt. Det finns i många former, från en krämig till en mer leraktig mask. Det finns också många masker som är i geléform.




Ansiktsmasker är väldigt vanliga i Spa, eftersom de förbättrar bla fuktnivån, fastheten och elasticiteten i huden. Många lermasker jobbar också djuprengörande och antiinflammatoriska. Många masker bidrar till yngre, friskare hud. Fuktmaskerna är speciellt gynnsamma för dem med torr och fuktfattig hud och under kalla vintermånader. Huden stramas upp och minskar fina linjer och rynkor. Framför allt får du en helt annan lyster efteråt. Det finns en mask för varje hudtyp och tillfälle.

Lanéche har en vitaminmask som är för känslig hud. Den innehåller vitamin A, B5,C,E och F och skyddar mot fria radikaler. En riktig vitamincocktail för huden. Vi har också en mask som heter Oxygen-rich mask, en fuktgivande och syresättande mask som stimulerar nybildning av celler.

Maskerna ökar blodcirkulationen, förtunningen av porerna. Generellt är ingredienserna i ansiktsmasker mer koncentrerade än de i lotions och rengörare och ger därför mer synbara resultat på en kortare tidsperiod.Tänk på ansiktsmask som det ultimata leveranssystemet av näringsämnen. När det är nödvändigt kan masker också ta bort överflöd av olja och smuts från huden mer skonsamt än toners eller skrubbning. För att undvika långvarig uttorkning av huden bör ansiktsmasker användas minst en gång i veckan. Försök att baka in det i vardagen och i dina dagliga rutiner. Du kommer inte se så stora resultat om du bara använder dem ett par gånger om året. Extra bra tillfällen att lägga ansiktsmasker är vid säsongsändringarna. På slutet av sommaren då huden ofta är törstig efter mycket solande, och på slutet av vintern när huden är trött och hängig.


Ansiktsmasken ska alltid appliceras på rengjort ansikte och hals/decolletage. Applicera ett jämnt och fint lager. Masken ska verka i ca 20 min. Ta sedan bort masken med ljummet vatten.



Av Caroline hud/spaterapeut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar