söndag 20 mars 2011

Flawless Skin

Vill du ge intrycket av en felfri hy?
Här är tipsen du bör följa för att få en perfekt hy som strålar!
Observera att detta bara är stegen för att få den fina basen, mascara, eventuell ögonskugga mm. får du lägga på efteråt :)





1. Börja alltid med att rengöra huden ordentligt, samt återfukta efter rengöring. Utan återfuktning blir huden torr och kan ge sprickor och skarpa linjer i makeupen.
Det är viktigt att låta dagcremen tränga in ordentligt på djupet för att mätta huden med fukt.
Du kan även lägga en primer på det, för att göra makeupen jämnar och så att den håller längre!

2. Dags för foundation. Arbeta in foundation i huden nogrannt och använd en färg som har rätt nyans! Är det fel färg för din hy kommer det se galet ut!
Beroende på vilken typ av foundation du använder - applicera den på rätt sätt. Är det flytande foundation går det lättast med en svamp eller med fingrarna. Är det en mineralfoundation så är det viktigt att du använder en bra borste som hjälper till att arbeta in foundationen och inte bara lägger sig på ytan.
Börja med att applicera foundation i ansiktets mitt och fortsätt utåt med ansiktet.

3. För att dölja mörka ringar under ögonen, pigmentfläckar, rodnader och linjer så är det bra att använda concealer. Applicera den med en pensel och tona ut för att inte skapa några färgojämnheter. Röda och blå pigment försvinner med hjälp av färger i concealern som kompletterar respektive färg.

4. Fixera makeupen med ett puder. Gärna på ställen där du brukar bli blank och glansig under dagen. Har du råkat använda för mycket puder går det att ordna till med att spraya lite lätt med ett ansiktsvatten för att slippa den pudriga effekten.

5. Använd gärna radiance - ett ljusreflekterande lyster i puderform. Det föryngrar och ger ansiktet en fin lyster. Det kan du lägga på kindbenet, på brynbenet och längst näsryggen. Tona ut det så att det inte blir för mycket på samma ställe.


Denna perfekta bas kan behövas nu när vi är torra och vinterbleka och våren börjar titta fram och avslöja minsta detalj och skavank vi har i ansiktet ;)

Lycka till!
/ Fanny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar