torsdag 31 mars 2011

Yngre hud- Nu!

Kollagen, AHA syra, peptider- några av alla begrepp när man är på jakt efter evig ungdom,

Kan krämer verkligen göra huden slätare- JA Absolut.
Anti rynker krämer får vi se nästan överallt idag och det köps otroligt mycket anti age krämer med förhoppning om att bli vackare och yngre, men många krämer håller inte vad dom lovar.

Medans vissa verkligen gör underverk för huden och det är absolut något man måste testa sig fram på själv, en kräm som tar bort din vänninas alla linjer kanske inte gör någonting på dig själv.

Håll även koll på ingredienserna för att få dina egna favoriter du vet fungerar på dig! Billigt KAN vara bra, även billig fuktighets kräm kan vara bra för att få bort lite torrhetslinjer men tänk på att den saknar mkt som återuppbygger, är stärkande och reparerar huden i sin funktion.
Det finns stora mängder tester på krämer som har bevisad synlig effekt på rynkor, pigmentfläckar och fuktge huden.

En bra bok för att få lite mer kunskap och förstående om krämer och olika skönhetsingrepp är Anna Bäsens bok - Allt du behöver veta om skönhetsingrepp. en realistisk bok om saningar och lögner.


Ämnen som fungerar: AHA (Alfa Hydroxy Acid) Finns i frukter, mjölk och sockerör vetenskapliga studier visar att det är bra mot pigmentfläckar, minskar rynkor pormaskar, ojämnheter och ärr

Vitamina A syra, en form av tretinoin och är det ämnet som har bäst vetenskapligt stöd för att minska rynkor och porrer. samt förbättra solskador.

Naturliga fuktbindare, Karbamin, glycerol och mjölksyra är vanligt i krämer och används för att hålla huden elastisk och smidig.

Panthenol är ett ämne i huden som binder fukt i huden lindrar irriteration och förbättrar hudbarriären

Exempel på bra Anti age produkter vi har här i butiken från Lanéeche är:
Qio Nuitri Lift
Repair Complex E
Oxy Therapy
Collagen Booster
Retinol Pro Formula
Pepha Tight

Är osäker på vilken som passar dig? Boka gärna en tid för en ansiktsbehandling där terapeuten kan ta fram produkterna för just din hudtyp.


Sabina Hänninen , Hudterapeut Face & Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar