tisdag 29 mars 2011

Känn dig fräsch i 24 timmar!

Vi vet ju alla att makupen du la imorse kl. 07:00 inte kommer hålla sig fräsch tills festen ikväll. Hur gör man då för att se så fräsch ut som möjligt? Det gäller att vårda och upprätthålla maken så gott man kan. Man kan inte förvänta sig att ens det bästa makeupen ska sitta i 24 timmar, om du inte lovar att sitta helt stilla på en stol, undvika att blinka, inte svettas eller röra dig själva i ansiktet. Ganska svårt?

  • Se till att börja med en grundlig rengöring och lägga den en noggrann bas i ansiktet. Läs inlägget HÄR om hur man lägger en bra bas.

  • Lägg primer på ögonlocken före du lägger ögonskugga för att få den att hålla längre. När du lägger mascara på fransarna, se till att inte överdriva och lägga den klumpigt. Om du senare vill lägga på lite till kommer det bara bli kladdigt.

  • Spraya på lite lätt parfym, and you are good to go! Under dagen, lunchtid:

  • Parfymera dig lite lätt med en uppfräschande parfym, gärna med citrusdoft som känns uppfräschande. Ett tips på en bra sådan är "Pure White Linen".

  • Lägg på lite nytt läppglans efter lunchen.

  • Det är lätt att du blir torrare i ansiktet under dagen. Kan bero på torr luft eller att din hud behöver mycket fukt. Spraya på en fuktspray i ansiktet för att tillföra fukt. Det går bra att lägga över makeupen, det förstörs inte. Blir du glansig under dagen, pudra på lite försiktigt med ett lätt puder för att det inte ska se "kakigt" ut.

  • Lägg en highlighter eller radiance på väl utvalda ställen. Gärna lite på kindbenen och under ögonbrynet. Det gör att du genast ser piggare ut!

Upprepa ovanstående punkten innan du ska på festen! Du kan även lägga lite till bas om du känner för det, men akta dig för att lägga för mycket. Det ser bara onaturligt ut. Du kan även bättra på ögonskuggan och rougen för att piffa upp!


Lycka till! / Fanny, receptionist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar