tisdag 27 september 2011

Med IPL mot en bättre hud






Hudföryngring med IPL – Skin Rejuvenation

Unna dig en hudföryngring utan att slipa eller skada huden.





Nedan kan du läsa om vanligt förekommande frågor och svar

Vad är hudföryngring med IPL?
Alla hudbehandlingar som utförs med IPL kallas photo rejuvenation, så kallad hudföryngring. Genom en behandling med IPL – Photo rejuvenation kan du göra din hudton jämnare, ta bort rodnad och pigmentfläckar samt stimulera kollagenbildningen vilket leder till en mjukare, följsammare och friskare hud.


Hur fungerar IPL – Photo rejuvenation?
En IPL-hudföryngringsbehandling ger dig en föryngrad hud genom att ljuset som utsöndras stimulerar collagenåterbildningen i huden vilket gör din hud mer elastisk och mjuk. Samtidigt åtgärdas färgskillnader i huden och din hud får en klarare lyster, jämnare färgton och känns mycket fräschare.

Hur många behandlingar behövs?
För en hudföryngring behövs endast en behandling. Vi rekommenderar dock 2-4 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum för allra bästa och bestående resultat. Ju mer ”skador” i form av pigment och spruckna kärl du har desto fler behandlingar behövs. Behandlingen uppfattas som väldigt smidig och det behövs ingen smärtlindring. För att bibehålla ditt resultat rekommenderar vi 1-2 behandlingar per år.

Vad ska jag tänka på före och efter en behandling?
Ljuset vi använder är helt säkert men för att få så bra effekt som möjligt ska du inte vara solbränd eller ha solat minst 4 veckor före en behandling. Ska du utföra flera behandlingar får du inte sola mellan behandlingarna. Du ska skydda det behandlade området med hög solskyddsfaktor några veckor efter behandlingen.

Så går en behandling till
Under behandlingen ligger du på en behandlingssäng med skyddsglasögon mot ljuset. Din hud rengörs från ev. smink och smuts. Dina individuella inställningar ställs in på IPL-maskinen. Sedan behandlar vi området metodiskt och ljuset skjuts ut via en glasprisma som läggs lätt mot huden. Ljuset som träffar huden upplevs som små stick när det omvandlas till värme.

Vad händer efter en behandling?
En del märker ingenting direkt efter en behandling och andra kan känna att det hettar lite i huden och den kan även kännas lite svullen. Det beror först och främst på din huds karaktär och även på skadans ålder och djup. Har du mycket pigmenteringar kan det behandlade området efter några dagar se lite smutsigt ut. Det är pigmentet som kryper upp till ytan där det efter några dagar ”lossnar” men efter en till ett par veckor är huden mjuk och fräsch. Har du mycket rodnad och kärl får du en liknande reaktion med hetta och svullnad, men utan pigmentavlossningen.

Du är välkommen att komma in på en konsultation. Vid en personlig konsultation kan vi göra en hudanalys och på så sätt bedöma vilken behandling som passar just dig bäst.


/Sara Lindström Akhondi
Verksamhetschef, leg sjuksköterska Face & Body

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar