torsdag 15 september 2011

Pigmentfläckar

Pigmentfläckar komma ofta med ökad ålder och det är särskilt kvinnor som är utsatta. Många gravida får också bruna fläckar i ansiktet.
Pigmentfläckar är sällan farliga så länge man inte har pigmentfläckar som varar, kliar eller ändrar färg och form för då bör man träffa en hud-läkare.

När vi normalt sett vistas i solen avger cellerna ett jämt pigment till hudytan. Men vid exempelvis graviditet kan funktionen rubbas och då uppkommer pigmentfläckar, cholasma som är hormonell pigmentering. Det förekommer även vid användning av vissa mediciner. Ofta försvinner pigmentfläckarna vid en graviditet efter förlossningen men är det ålderpigmentering däremot är det ofta ärftlig.

Pigmentförändringar bildas ofta i följd av skador i hudens cellvävnad. Har man tillecempel bränt sig i ansiktet ett flertal tillfällen eller skadat huden på annat sätt kan de sluta med en pigmentstörning.

Det bästa man kan göra för att undvika att få pigmentförändringar är att undvika solen när den är som starkast! Att använda sig att ett bra solskydd är också viktigt!

Så se till att ta hand om din hud!

Hos oss på Face & Body kan du behandla och reducera dina pigmentfläckar med hjälp av Laser.
Pigmentet värms upp till ca 70 grader Celsius vilket gör att det smulas sönder i huden. Efter några minuter mörknar pigmentet. Under de efterföljande dagarna så ramlar pigmentet av och ny fräsch hud framträder.

Efter några dagar har pigmentet ramlat av helt och en lätt rosa hud har framträtt. Under de efterföljande veckorna bör man ej exponera huden för sol. Efter ca en månad har huden återfått sitt naturliga skydd och ser mycket fin ut.


/Isabelle
Verksamhetschef Face & Body Ulfsunda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar