tisdag 10 april 2012

För den känslig hudtypen


Visst förtjänar vi alla att få den här strålande huden med glimmande lyster...Men för känsliga hudtyper är det mycket man bör tänka på vid vård av huden.

















A och O är rengöringen du använder. Inga starka parfymer som irriterar och tunnar ut huden i längden och gör den känslig. Använd heller inte alkohol (används främst i ansiktsvatten).


Peelingen bör vara en enzympeeling som skonsamt spjälkar bort de döda hudcellerna och gör huden mjuk och smidig.



Dagcremen bör vara mycket skyddande innehållande antioxidanter (vitamin E skyddar mot ozonet) samt hög solskyddsfaktor (spf 15-spf 30) och nattcremen ska reparera och återuppbygga huden.














Hur vet man då om man har känslig hud?? Jo, blodkärlen i huden är mer tydliga på en känslig hud och huden blir ofta röd vid värme, som vid solbadande och dyl. Känslig hud är oftast genetiskt men huden kan också bli sensitiviserad av t.e.x stränga väderförhållanden, mycket solande som förstör huden, användande av starka produkter samt avgaser.


Om du inte vet vilken hudtyp du har eller bara söker den rätta hjälpen för din hud... Kom in hos oss på Face & Body för konsultation eller så bokar vi in dig på en alldeles underbar ansiktsbehandling.

Du har väl inte missat vår kampanj på Klassisk Ansiktsbehandling!



/Sara Lindström Akhondi
Verksamhetschef Face & Body




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar