måndag 11 maj 2009

Glöm inte peelingen!

Rengöringar varje dag i all ära, men vad de flesta glömmer eller lämnar på hyllan är just peelingen...Men hur ofta ska man egentligen använda den? Huden behöver förnyas med peeling 1-2 gånger i veckan för att din hud ska må bra och stråla av lyster.
Det finns olika typer av peeling, men den vanligaste och den anpassad för alla hudtyper är kornpeelingen, comfort zone´s härliga peeling med korn från alger tar bort döda hudceller effektivt samtidigt som den tillför huden mineraler.

Är din hud extra känslig betyder det inte att du inte kan använda peeling..en enzympeeling innehåller ofta enzymer från papaya eller ananas eller någon annan frukt och spjälkar ner de döda hudcellerna på ett milt sätt. Också aha-syra (alpha hydroxy syra) har en peelande verkan på huden. Aha- syra innehåller oftast sockersyra, citronsyra, mjölksyra, fruktsyra. När Aha- syran kommer i kontakt med huden upplevs det som stickande, mer eller mndre beroende på hudtyp. Extra känslig hud bör ej behandlas med aha-syra. Viktigt också att komma ihåg solskyddet vid användning av aha-syra. Aha-behandlingar utförs med bäst resultat på acne hud, oren hud, mogen hud, torr och glåmig hud eller bara om du vill ha den här underbara lystern. En kur på 6 gånger är rekommenderad.

Sen när du har peelat kan alla efterföljande produkter ge din hud det maximala resultatet genom djupare penetrering.

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar