fredag 1 maj 2009

Visst är solen härlig?

Äntligen har vårsolen börjat titta fram efter många månader av vintermörker.
Solen har många positiva egenskaper hos oss och på vår hud. Naturligt solljus i små doser stimulerar den kemiska aktiviteten i huden till en ökad celldelning, även produktionen av D-vitamin stimuleras och är viktigt i utvecklingen av bildningen av skelettet.
Självklart ger det också en känsla av välbefinnande och vi känner oss piggare.

Men vi får inte heller glömma att solen är otroligt farlig och i takt med att ozonlagret minskar är det desto viktigare att skydda sig från de skador som solen kan orsaka.
På lång sikt orsakar en överexponering av UVA- och UVB- strålar att huden åldras i förtid. Huden blir grövre och läderartad och pigmentförändringar uppkommer och kan i sin tur ge upphov till hudcancer.

Det bästa sättet att skydda sig från dessa är genom att ta på ett UV-skydd över den dagliga cremen. UV-skyddet skyddar även mot de fria radikaler som vi utsätts för av dagligen.
Låt dig inte luras, trots att din dagliga creme innehåller SPF, ett sk. ”Cityfilter” så bör du ta ett solskydd över.
Din solbränna blir inte bara jämnare och håller längre utan du gör din hud en tjänst genom att förebygga alla de skador som kan uppkomma.


[ comfort zone ] har en underbar serie solprodukter som vårdar och reparerar huden både innan, under och efter solexponering.




Tihna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar