fredag 15 maj 2009

Muskulering

Många besvär i muskler och leder är orsakade av spända strama muskler. Ibland räcker det inte med en avslappnande massage för att bli kvitt problemen.

Muskulering är en massageterapeutisk teknik där behandlingen börjar med en undersökning i form av kroppsläsning, muskeltöjningstester och palpationstester. Efter kroppstesterna bedömer massören vilket område som behövs behandla.

I behandlingen ingår en speciell metod som är en kombination av massage och muskeltöjningar. Tekniker som triggepunktsbehandling ingår också, vilket är en form av spänningsbehandling.

Töjningstekniken ger verkligen effekt på stela, spända och trötta muskler. När en muskel blir spänd och förkortad är den svagare och kan inte arbeta som den ska. Det bidrar till en stel känsla och ömma muskler.

I behandlingen läggs muskeln i ett utsträckt läge och patienten arbetar och spänner emot i ca 5 sekunder. Därefter slappnar patienten av och massören kan töja muskeln ytterligare lite till, detta upprepas 2-3 gånger.

Muskulering används också tillsammans med Longering som är en liknande teknik där en muskel läggs i ett utsträckt läge och masseras i det utsträckta läger för att också där få en förlängd muskel.

I samband med de här behandlingarna får patienten förslag på träning och stretch för just de muskler som behandlats. Detta för att nå maximalt resultat!

Isabelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar