tisdag 12 maj 2009

Kemisk peeling

Vill du enkelt och snabbt få en slätare och lenare hud?
Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en mängd olika behandlingar. Gemensamt för dem alla är att aktiva ämnen av olika slag läggs på huden för att föryngra och förbättra den.
Hudens yttersta lager består av flera skikt döda celler samt ett basalskikt med friska celler som reparerar huden under vår livstid. I samband med hudens åldrande så blir denna process allt långsammare. Huden blir då tjockare, ibland läderartad och bruna fläckar, grova porer och fina linjer dyker upp som ålderstecken. Med hjälp av kemisk peeling går det att stimulera de friska cellerna och påskynda cellförnyelsen.
Den kemiska peelingen är den behandling mot åldersrelaterade hudförändringar som har funnits längst i världen. Metoden är känd i USA sedan 1920-talet. De medel som används för detta ändamål har dock ändrats avsevärt både i koncentration och sammansättning och det är främst de senaste åren som utvecklingen tagit riktig fart. Idag har man vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter. Kemiska peelingar har blivit väldigt populära eftersom behandlingen är lätt att utföra och konvalescenstiden mycket kort. Det finns idag en mängd olika peeler som är framtagna för att passa olika hudproblem.

Kemisk peeling kan förbättra

Mycket små fina linjer och rynkor, exempelvis på överläpp och runt ögon.
Ojämn pigmentering
Mycket små och ytliga acneärr
Solskadad hud
Åldersförändringar
Fräknar

Kemisk peeling kan till skillnad från laserslipning även göras på hals och nacke, bröstet, händer och även armar samt ben.


Sara Lindström Akhondi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar